chat icon Online chat

Studie realizovatelnosti fotovoltaické elektrárny s 3D modelem

15.07.2024

Nejste si jistí, zda se Vám FVE vyplatí? Nemáte čas studovat technologie a legislativu?

Studie realizovatelnosti fotovoltaické elektrárny s 3D modelem zdarma

 

Investice do fotovoltaické elektrárny není jednoduchou záležitostí, a to zejména pro menší a střední podniky, které využijí fotovoltaiku do výkonu 50 kWp. Musí si být jisti, že je právě pro ně je fotovoltaika vhodným řešením, které jim pomůže snížit náklady na energie a bude do budoucna dostatečně rentabilní a nikoli ztrátová.

Právě pro firemní zákazníky jsme připravili nabídku vypracování studie realizovatelnosti fotovoltaické elektrárny s 3D modelem zdarma bez budoucích závazků. Ta se provádí na základě osobního šetření našeho obchodně-technického zástupce, který zjistí potřeby dané firmy, ověří si její spotřebu, denní a týdenní režim fungování a také technické možnosti nemovitosti pro instalaci jednotlivých prvků systému.

 

Jaké informace z dané studie zjistíte?

  1. Základem je profesionální návrh fotovoltaické elektrárny včetně jejího celkového výkonu a použitých technologií – panelů, střídače, případně bateriového úložiště a jejich technických parametrů. Právě tyto informace zajistí základní přehled o rentabilitě elektrárny v dlouhodobém horizontu a také návratnost vložené investice.
  2. Dále je to 3D vizualizace umístění panelů na střeše či pozemku firmy. Z něj se dozvíte, jakou orientaci budou jednotlivé panely mít, jaké objekty by případně mohly mít vliv na zastínění panelů atd. Pro 3D model se využívá Profesionální simulační program pro návrh a projektování solárních systémů (PVsol), který dokáže zakomponovat i informace z katastrálních či satelitních map a fotovoltaickou elektrárnu vsadit do reálného kontextu zástavby a okolí
  3. Bonusem spojeným s přípravou studie je ověření možnosti čerpání dotace z Národního plánu obnovy, a to zejména z programů RES+, které jsou určené na podporu fotovoltaických systémů pro firmy, obce a samosprávy a komunální objekty.

dum-clanek 

 

Vypracování studie je zcela zdarma a záleží jen na firmě, zda se pro realizaci fotovoltaické elektrárny rozhodně, či nikoli. Pokud ano, tak Acetex kompletně zajistí jak realizaci, tak přípravu a podání dotační žádosti. Zajistíme také kompletní žádost o Smlouvu o připojení (SoP) u distributora, která je nezbytnou podmínkou pro fungování fotovoltaické elektrárny. SoP firmě zajistí tak zvaný výrobní EAN a obchodovatelnost přebytků fotovoltaiky. Dále definuje odběrné místo z hlediska osazení 4kvadrantního (oboustranného) elektroměru. V některých případech je potřeba úprav na odběrném místě a jeho případné vyvedení na hranici pozemku, což Acetex také dokáže v rámci doplňkových služeb zajistit. Do výkonu 50 kWp není potřeba žádné stavební povolení a ani licence od Energetického regulačního úřadu.

V případě, že máte zájem o studii vaší firemní fotovoltaiky zájem, kontaktujte nás přes náš formulář

 

Konzultace zdarma

Získáte plnohodnotný návrh optimalizace energetické náročnosti vašeho domu a my vám zařídíme dotaci.

spinner
Toto pole není správně vyplněno.

Toto pole není správně vyplněno.
?

PSČ je pro náš důležité z důvodu přidělení správného
obchodně-technického zástupce, který má na starost vaši lokalitu

Toto pole není správně vyplněno.
?

Zde vložte svůj promo kód. Neznáte-li svůj promo kód a
nebo byste chtěli zjistit více informací o programu
klientských doporučení, klikněte ZDE.

?

Fotografie střechy, vyúčtování elektřiny, atd.

icon
*povinné pole
ICON: Spinoco chat