chat icon Online chat

Přednášky o obnovitelných zdrojích pro malé obce

02.10.2023

Informace o roadshow, kterou pořádá Acetex v malých obcích do 5000 obyvatel. Tématem jsou obnovitelné zdroje pro domácnost.

S nastupující topnou sezónou se mnohé domácnosti připravují na nárůst nákladů za ohřev vody a vytápění. Přesto ještě letos mají šanci tyto položky výrazně snížit, a to až o 70 %. Řešením jsou obnovitelné zdroje.

Pro výrazné snížení nákladů na vytápění či ohřev vody lze využít v podstatě tři možnosti: Prvně je to tepelné čerpadlo, pak fotovoltaická elektrárna s akumulací do vody a třetí variantou je samostatný fotovoltaický ohřev vody. Každá z variant je na realizaci jinak finančně a časově náročná, co ale mají společné je to, že jejich majiteli, konkrétní domácnosti, dokáží přinést úspory v řádech tisíců až desetitisíců korun ročně. Navíc všechny zmíněné varianty jsou podporovány z několika dotačních programů – Nová zelená úsporám 2023, NZÚ Light a Kotlíková dotace.

Zájem o obnovitelné zdroje i v malých obcích

Že jsou obnovitelné zdroje velkým tématem nejenom ve městech a přidružených aglomeracích, dokládá čím dál větší zájem o tato řešení ze strany obcí s velikostí do 5000 obyvatel.

René Milota, jednatele Acetexu, to upřesňuje: „V poslední době jsme zaznamenali čím dál větší zájem ze strany nejenom obyvatel těchto menších obcí a vesniček, ale zejména ze strany jejich zastupitelů a samospráv. Chtějí najít nějaké řešení pro své občany, které by jim pomohlo s nelehkou situací zvyšujících se životních nákladů. Cítí určitou zodpovědnost za své voliče, a proto hledají například varianty úspor na energiích pomocí obnovitelných zdrojů.“

Na základě jejich požadavků se společnost Acetex rozhodla uspořádat přednáškovou roadshow právě po obcích do 5000 obyvatel. Cílem je ve spolupráci se zastupiteli udělat přednášku pro občany, kde jim vysvětlí, jaké mají možnosti, jaké jsou náklady na obnovitelné zdroje, co obnáší jejich realizace a jaké to bude mít konkrétní dopady na jejich domácí rozpočet.

Objednat přednášku mohou starostové či zastupitelé na obce@acetex.cz. Přednášky budou zdarma a budou otevřené všem zájemcům, kteří se chtějí zeptat na cokoli spojené s obnovitelnými zdroji. Ze strany obce je potřeba zajistit jen místo, kde je možné takovou přednášku uskutečnit. Minimální kapacita akce je 15 účastníků.

Užitečné informace a odkazy

O jednotlivých řešeních se více dozvíte na našich stránkách, konktrétně o fotovoltaické elektrárně, tepelném čerpadlu a fotovoltaickém ohřevu vody. Pro jednotlivé dotace a jejich využití pro různé skupiny jsme připravili web www.nzu2023.cz, kde najdete vše potřebné včetně konkrétních příkladů. Ať už máte zájem o přednášku, nebo přímo o instalaci některého systému, kontaktujte nás přes formulář níže.  

Konzultace zdarma

Získáte plnohodnotný návrh optimalizace energetické náročnosti vašeho domu a my vám zařídíme dotaci.

spinner

?

PSČ je pro náš důležité z důvodu přidělení správného
obchodně-technického zástupce, který má na starost vaši lokalitu

Prosím zkontrolujte zápis PSČ.

?

Zde vložte svůj promo kód. Neznáte-li svůj promo kód a
nebo byste chtěli zjistit více informací o programu
klientských doporučení, klikněte ZDE.

?

Fotografie střechy, vyúčtování elektřiny, atd.

icon
*povinné pole
ICON: Spinoco chat