chat icon Online chat

Používáme certifikované střídače EG.D

08.07.2024

Fotovoltaických elektráren v síti EG.D rekordně přibývá

Střídače, které instalujeme, prošly testem v laboratoři EG.D

 

Střídač je srdcem celé elektrárny a jako takový musí fungovat bezchybně a dlouhodobě. Na něm totiž záleží, zda budete s fungováním fotovoltaiky spokojení a zda splní veškerá vaše očekávání.

Pro naše instalace fotovoltaických elektráren v současné době používáme střídače od čtyřech renomovaných značek: GoodWe, Huawei, SolaX a Wattsonic. Dále připravujeme testování dalších typů střídačů, abychom zvýšili maximální bezpečnost a funkčnost všech našich technologií. 

Právě střídače značky GoodWe, Huawei, SolaX a Wattsonic byly již úspěšně podrobeny testu v laboratoři čisté energetiky EG.D v Českých Budějovicích. Tyto testy znamenají, že splňují veškeré české legislativní požadavky na tato zařízení:

 

  1. RfG – Requirements for Generators, Požadavky na připojení výroben k elektrizační soustavě

  2. PPDS – Pravidla provozování distribuční soustavy

  3. EN 50549-1 – Požadavky na paralelně připojené výrobny s distribučními sítěmi, Část 1: Připojení k distribuční síti nn, Výrobny do typu B včetně
  4. Požadavky na připojení od distributora

 

V praxi to znamená, že tyto střídače jsou prověřené pro připojení do distribuční soustavy nejenom pro EG.D, ale i ostatních distributorů. Samozřejmě i ostatní střídače lze do sítě připojit, pokud splní veškeré požadavky vyplývající ze smlouvy o připojení a PPDS,“ vysvětluje René Milota, jednatel společnosti Acetex, a pokračuje: „Na kvalitní a značkové produkty, které instalujeme do našich fotovoltaických elektráren, ať už to jsou střídače, fotovoltaické panely, nebo bateriová úložiště, jsme kladli důraz již od počátku. A jsme rádi, že nezávislé testování potvrdilo, že jsme zvolili správně.“

Laboratoř EG.D, která testy provádí v Českých Budějovicích, dokáže simulovat prostředí střídavé soustavy nízkého napětí a současně stejnosměrné napětí, jako jsou fotovoltaické panely nebo baterie. To umožňuje testovat chování a odezvu střídačů, jejich dopad na distribuční síť a splnění požadavků daných českou a evropskou legislativou. Podle této jednotné metodiky probíhá v České republice testování střídačů ještě ve dvou dalších laboratoří – ČEZ Distribuce a VUT Brno.

V případě, že i vy uvažujete o vlastní fotovoltaické elektrárně, obraťte se na nás pro nezávislou konzultaci zdarma.

Konzultace zdarma

Získáte plnohodnotný návrh optimalizace energetické náročnosti vašeho domu a my vám zařídíme dotaci.

spinner
Toto pole není správně vyplněno.

Toto pole není správně vyplněno.
?

PSČ je pro náš důležité z důvodu přidělení správného
obchodně-technického zástupce, který má na starost vaši lokalitu

Toto pole není správně vyplněno.
?

Zde vložte svůj promo kód. Neznáte-li svůj promo kód a
nebo byste chtěli zjistit více informací o programu
klientských doporučení, klikněte ZDE.

?

Fotografie střechy, vyúčtování elektřiny, atd.

icon
*povinné pole
ICON: Spinoco chat