Fotovoltaika a akumulace do vody, baterie a virtuální baterie

09.09.2021

Jaké jsou možnosti fotovoltaiky, výhody a nevýhody, to vše se dozvíte v tomto článku.

Fotovoltaika a akumulace do vody, baterie a virtuální baterie

Jedna z možností sestavení fotovoltaiky, současně cenově nejdostupnější, je varianta s okamžitým přenosem vyprodukované energie do ohřevu vody. Minimální akumulace teplé vody je 300 litrů, obvykle od dubna do listopadu neplatíte za ohřev vody. Pro maximální úsporu doporučujeme využít kombinaci fotovoltaiky s tepelným čerpadlem, ale o tom více v tomto článku.

Fyzická baterie

Veškerá nespotřebovaná, fotovoltaickou elektrárnou vyrobená elektrická energie, se průběžně ukládá do fyzické baterie ve vašem domě. Nemusíte řešit zapnutí veškerých spotřebičů přesně v době, kdy fotovoltaika produkuje nejvíce energie. Pohodlně zapnete co potřebujete, až ve chvíli, kdy to skutečně potřebujete, třeba k večeru, kdy je obvykle tarif dodavatele nejdražší. Fotovoltaická elektrárna sice večer již žádnou energii neprodukuje, ale díky baterii využijete akumulovanou elektrickou energii a vaše náklady jsou v tu chvíli na nule. Kromě toho vás nemůže nijak postihnout výpadek elektrické sítě.

Životnost baterie

Během několika posledních let došlo k velkému technologickému vývoji baterií, tento pokrok dostal životnost baterií až na těžko uvěřitelných 10.000 nabíjecích cyklů.

Virtuální baterie

Pokud nevlastníte fyzickou baterii, můžete využít služby takzvané virtuální baterie. Ve chvíli, kdy vaše fotovoltaika produkuje tolik energie, že ji nestíháte zpracovat, můžete tuto přebytečnou energii uložit prostřednictvím virtuální baterie do elektrické sítě. 

Dotace

Výše státní dotace na pořízení fotovoltaické elektrárny včetně fyzické baterie je až 170 000 Kč. Vše připravíme a zařídíme za vás, nemusíte se o nic starat ani řešit papírování.

Konzultace zdarma

Pokud vás některé z řešení zaujalo, stačí vyplnit formulář zde a ozveme se vám během 2 pracovních dnů, jak celá spolupráce probíhá.

Konzultace zdarma

Získáte plnohodnotný návrh optimalizace energetické náročnosti vašeho domu a my vám zařídíme dotaci.

?

PSČ je pro náš důležité z důvodu přidělení správného
obchodně-technického zástupce, který má na starost vaši lokalitu

Prosím zkontrolujte zápis PSČ.

?

Zde vložte svůj promo kód. Neznáte-li svůj promo kód a
nebo byste chtěli zjistit více informací o programu
klientských doporučení, klikněte ZDE.

?

Fotografie střechy, vyúčtování elektřiny, atd.

icon

Řešení potřebuji pro:

Zajímá mě technologie:

*povinné pole